VEST
2023
Javni rad za osobe sa invaliditetom 2023

Nacionalna služba za zapošljavanje je za 2023.godinu raspisala Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, a na kome je Udruženje „Na pola puta“ zaposlilo 3 izvršioca, sa kojima je potpisan ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

Javni rad je realizovan pod nazivom „Podrške osobama sa intelektualnim teškoćama i autizmom“, a oblast sprovođenja je socijalna zaštita i humanitarni rad. Kroz Javni rad obezbeđena je podrška za 15 osoba sa intelektualnim teškoćama, na teritoriji opštine Pančevo. Trajanje javnog rada je 4 meseca, a odvijaće se u periodu od 15.5.-15.9.2023.godine

Angažovano je tri osobe sa invaliditetom (intelektualnim teškoćama) koje imaju iskustva u pružanju podrške drugim osobama sa invaliditetom. Podršku novim kolegama u realizaciji svojih radnih zadataka pružaju kolege iz Udruženja „Na pola puta“.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom je oblast koja zahteva zalaganje čitavog sistema podrške, kako bi se unapredio položaj osoba sa invaliditetom na tržištu rada. Veoma je značajno da se kroz organizovanje različitih obuka i obezbeđivanje moguće prekvalifikacije, radne prakse, karijernog savetovanja one osnaže i steknu ravnopravan položaj na tržištu rada.