VEST
2024
OdrŽIVOsT u zajednici za OSI

Projekat "OdrŽIVOsT u zajednici za OSI" ima za cilj da unapredi život osoba sa intelektualnim i drugim teškoćama u Pančevu i Srbiji. Želimo stvoriti pozitivne promene, sledeći smernice UN-ove Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom, Zakona o socijalnoj zaštiti Republike Srbije (2011) i Strategije za deinstitucionalizaciju i razvoj usluga socijalne zaštite za period 2022-2026.


Ovim projektom Udruženje “Na pola puta” želi da:

  • Obezbedi prevenciju institucionalizacije 12 osoba sa intelektualnim i drugim teškoćama u Pančevu;
  • Osigura odgovarajuće prostorne resurse za pružanje usluge stanovanja uz podršku;
  • Poboljša kvalitet života korisnika kroz socijalno uključivanje i aktivno učešće u zajednici.


Na ovaj način, Udruženje će obezbediti kontinuitet u pružanju usluge stanovanja uz podršku koja simulira porodično okruženje, pružajući stručnu podršku za svakodnevni život, čime će doprineti promociji značaja usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici i prevencije institucionalizacije.


Projekat se sprovodi u periodu od 15.01.2024.-15.01.2025.godine.


Projekat “OdrŽIVOsT u zajednici za OSI - Obezbeđivanje održivosti usluge stanovanja uz podršku za osobe sa invaliditetom” realizuje se kroz Javni poziv za predloge inovativnih usluga socijalne inkluzije otvorenog tipa na lokalu, koji se sprovodi kroz program Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, a koji realizuje UNOPS.