VEST
2022
Budi i ti mladi aktivista

Projekat podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru konkursa za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade. 

Projektom je predviđeno da se sa mladima sa invaliditetom sa teritorije našeg grada realizuju radionice na kojima će se govoriti o volonterizmu i aktivizmu, o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima našeg grada, o mogućnostima i prilikama za volontiranje, kao i zašto je važno da volontiramo i budemo aktivni građani.

Pored radionica koje će biti organizovane za srednjoškolce u cilju približavanja ovih tema, organizovaće se i lokalne akcije na kojima će mladi sa invaliditetom učestvovati i kroz koje će pomoći svojoj zajednici. Planirana je i prodajna izložba povodom Dana mladih, na kojoj će se prodavati proizvodi koji će praviti osobe sa invaliditetom na kreativnim radionicama, a od prikupljenog novca kupiće se rampa za gradski muzej ili nešto što će olakšati osobama sa invaliditetom pristup gradskim institucijama i sadržajima koje grad nudi.

Takođe, planirana je i akcija čišćenja obale Tamiša, ali i tribina na kojoj će se govoriti o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima.